El Canadà lluita contra més de 180 incendis forestals amb centenars de morts per mor de l’onada de calor

Els serveis d’emergència canadenc es troben lluitant contra més de 180 incendis a la Columbia Britànica, la regió en l’extrem sud-oest del país, provocats per una intensa onada de calor que ha deixat ja centenars de morts a tota la costa nord-occidental del continent nord-americà.

Els serveis d’incendis de la Columbia Britànica han afirmat que un 70% dels incendis que s’han declarat a la regió tenen com a origen llamps. L’empresa de meteorologia Vaisala afirmà que els detectors de llampecs varen detectar més de 700 000 de llamps entre el 30 de juny i primer de juliol.

A 150 quilòmetres al nord de Vancouver, capital de la regió, s’ha hagut d’evacuar el poble de Lytton degut al foc que començà a apropar-se el passat dimecres 30 per la tarda. De moment, dos habitants del poble han estat declarats morts, però les autoritats afirmen que encara hi ha desapareguts i que, per tant, la xifra encara podia augmentar. Amb temperatures que superaren els 49 ºC, s’han batut rècords en un poble de sols 250 habitants en què la temperatura mitjana al mes de juliol no superava els quinze graus.

Segons Brad Vis, membre del parlament canadenc que representa l’àrea, un 90% del poble es troba en ruïnes. El primer ministre del país, Justin Trudeau, anuncià que el govern federal enviaria ajuda per tal de reconstruir el poble.

Aquests incendis venen lligats a una gran onada de calar a la regió. La cap dels forenses de la regió, Lisa Lapointe, digué en un comunicat que durant els darrers sis dies del mes de juny es produïren 486 “morts sobtades i inesperades”.

“Encara que és massa prest per dir amb certesa quantes d’aquestes morts estan relacionades amb [l’onada de] calor, es creu probable que l’augment significant en les morts de què hem estat informats poden ser atribuïdes al temps extrem que la Columbia Britànica ha patit i segueix tenint un gran impacte a moltes parts de la nostra província”, afirmava Lapointe en el comunicat.

El servei forense digué que entre dia vint-i-cinquè de juny i primer de juliol es produïren un total de 1719 morts, xifra que triplica les estimacions per el mateix període.

Aquesta onada també afecta els EUA, on encara estan patint temperatures superiors als quaranta graus, segons afirma el Servei Meteorològic Nacional.

Els científics afirmen que l’escalfament global provocat pel canvi climàtic antropogènic fa que aquest tipus de fenòmens extrems siguin més freqüents i intensos. Els riscos per a la salut també són majors durant l’inici de l’estiu, amb la gent encara desacostumada a les altes temperatures.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com