Foto: WFP/Tsiory Andriantsoarana

El canvi climàtic ha portat a un milió de persones a una crisi alimentària a Madagascar

El director del Programa Mundial d’Aliments, òrgan que depèn de l’ONU, ha afirmat en un comunicat que la intensa sequera que s’està produint a l’illa africana de Madagascar ha posat en risc per desnutrició i fam a 1,14 milions de persones, catorze mil de les quals es troben en “condicions catastròfiques”, una xifra que s’espera que es dobli fins als 28000 abans del proper mes d’octubre.

“Vaig conèixer dones i nens que s’estaven sostenint amb tota la força, que havien caminat durant hores per arribar als nostres punts de distribució d’aliments. Aquests eren els que estaven prou sans per arribar”, va dir Beasley des d’un centre de nutrició a la regió.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


“Hi ha hagut sequeres consecutives a Madagascar que han empès les comunitats fins al límit de la fam. Les famílies estan patint i la gent ja s’està morint de fam severa. Això no es deu a la guerra o al conflicte, sinó al canvi climàtic. Aquesta és una zona del món que no ha aportat res al canvi climàtic, però ara són els que paguen el preu més alt “.

Milers de persones del sud de Madagascar han abandonat les seves llars en la cerca d’aliments, mentre aquells que encara hi queden estan recorrent a mesures extremes com cercar menjar en zones salvatges, afirma l’organització en el seu comunicat.

“Això és suficient per fer plorar als agents humanitaris amb més experiències. Hi ha famílies que han estat vivint de fruites roges de cactus, fulles salvatges i llagosts durant mesos. No podem donar l’esquena a la gent que viu aquí mentre la sequera amenaça milers de vides innocents”.

“Ara és el moment d’alçar-se, d’actuar i seguir donant suport al govern malgaix per returar l’avenç del canvi climàtic i salvar vides”.

El PMA necessita un total de 78,6 milions de dòlars estatunidenca per tal de proveir dels aliments necessaris durant la propera temporada de poc menjar per tal d’evitar una “tragèdia major”.

L’anunci de Beasley vengué un dia després que la pròpia organització digués que 41 milions de persones en un total de 43 països es troben en risc de fam, amb quasi 600.000 patint fam severa a Madagascar, Etiòpia, Sudan del Sud, Nigèria, Burkina Faso i el Iemen, on la guerra ha empitjorat les condicions. El nombre de persones en risc de fam ha augmentat en 14 milions des del 2019.

En total el programa de Nacions Unides necessita sis milers de milions de dòlars per tal de proveir d’aliments a 139 milions de persones enguany. L’agència ha considerat aquesta actuació com la “major operació en la seva història”.

Imatge de portada: Foto: WFP/Tsiory Andriantsoarana

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com