Els objectius climàtics alemanys suposen una retallada important al sector automobilístic

La indústria alemanya haurà d’implementar mesures de reducció en de les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle de gran envergadura per tal de complir amb els nous objectius amb què el govern federal ha respost a la decisió del Tribunal Constitucional.

Segons afirma el mitjà nord-americà Bloomberg, la indústria haurà de reduir les seves emissions des de les 186 milions de tones emeses l’any passat fins a les 118 milions de tones al 2030. Això ve donat per les noves mesures que volen col·locar al país europeu en la neutralitat climàtica al 2045. Serà el sector energètic el qual haurà de reduir les seves emissions en major mesura, amb l’objectiu col·locat a quasi un terç de les actuals.

El document publicat pel diari estatunidenc afirma que “les reduccions indicades només poden ser aconseguides mitjançant una descarbonització massiva de les plantes industrials i els processos”. A més, posa èmfasi en el temps amb què aquestes mesures han de ser dutes a terme, ja que “donat el temps dels cicles d’inversió en el sector, aquestes [mesures] han de ser començades de forma immediata”.

Després que el Tribunal Constucional dictaminàs el passat 29 d’abril que la Llei de Protecció del Clima és insuficient, el govern federal a llençat nous objectius climàtics. L’executiu ha proposat que per al 2030 es dugui a terme una reducció del 65% de les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle a partir dels seus nivells de 1990. Si ho comparam amb els objectius inicials, suposa un increment del 10%. De cara al 2040, s’han proposat una reducció del 88% i, a més a més, han decidit avançar al 2045 la neutralitat climàtica, quan abans era el 2050. Això suposa que al 2045 totes les emissions que es produeixin hauran de ser absorbides pels embornals del país, com poden ser els boscos.

A més, tant la CDU de Merkel com el partit socialdemòcrata, també soci de govern, volen mostrar el seu compromís amb el clima després que les darreres enquestes donassin la victòria al Partit Verd Alemany en les properes eleccions del setembre, fet històric que marcaria una passa en la política fora dels dos partits fins ara majoritaris.

El text de la nova llei de Canvi Climàtic ha posat especial èmfasi en les reduccions de cara al 2030 i el 2035 i posa un objectiu alt a la major economia europea, la qual és també la més contaminant. A més, els objectius de deixar enrere les centrals de carbó al 2038 haurà de ser accelerat probablement per tal d’arribar al 65% de reducció al 2030.

Emperò, aquesta fita del 65%, encara que molt positiva, encara no seria compatible amb l’Acord de París. Segons Climate Action Tracker, entitat a la qual sovint citam, ha afirmat que aquesta reducció ha de suposar com a mínim un 69% de les emissions alemanyes.

Aquestes mesures venen amb un canvi significatiu en el model de funcionament del govern alemany. Amb el dèficit controlat per la Constitució, el ministre d’Economia Peter Almaier ha proposat crear un fons d’inversió privat que seria capaç d’endeutar-se sense així trastocar els pressupostos del govern.

A més a més, la nova llei que ve com a actualització de la aprovada durant el passat desembre del 2019, fa que els planificadors d’infraestructures públiques hauran de tenir en compte un ‘preu pel carboni’ quan planifiquin les infraestructures i les emissions associades a ella, mentre que fins ara només calia tenir en compte criteris mediambientals.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com