Alemanya avança la neutralitat climàtica al 2045

El govern d’Angela Merkel no ha tardat a respondre a la darrera decisió del seu Tribunal Constitucional. Després que aquest dictaminàs el passat 29 d’abril que la Llei de Protecció del Clima és insuficient, el govern federal a llençat nous objectius climàtics. L’executiu ha proposat que per al 2030 es dugui a terme una reducció del 65% de les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle a partir dels seus nivells de 1990. Si ho comparam amb els objectius inicials, suposa un increment del 10%. De cara al 2040, s’han proposat una reducció del 88% i, a més a més, han decidit avançar al 2045 la neutralitat climàtica, quan abans era el 2050. Això suposa que al 2045 totes les emissions que es produeixin hauran de ser absorbides pels embornals del país, com poden ser els boscos.

Tal i com vàrem explicar a l’article sobre la decisió del Tribunal Constitucional, aquesta decisió ve lligada a la necessitat de reduir distàncies amb Els Verds, partit que a hores d’ara es troba al cap de les enquestes. Tot i que les eleccions no són fins al setembre i ja ha passat altres vegades amb l’SPD (el partit socialdemòcrata), la CDU ve debilitada per la fugida de Merkel i per l’auge de la conscienciació climàtica de la qual Els Verds s’han mostrats defensors.

Tant l’anterior com l’actual objectiu alemanys segueixen superant en bona mesura els que la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica espanyola contempla, ara ja en les darreres etapes de la seva tramitació parlamentària. L’espanyola, en comparació, només obliga a fer una reducció del 24% de cara al 2030. Els nous objectius alemanys superen els reptes globals de la Unió Europea, que va decidir reduir les emissions del grup supranacional en un 55% de cara al 2030 i els dels EUA, que proposaren reduir les seves emissions en un 52% de cara al 2030, aquests amb el matís que es contemplen les emissions del 2005 i no les del 1990, com fan els països europeus, cosa que fa que en la pràctica aquest decreixement sigui menor del que es pensa. Actualment, emperò, no aconsegueix el primer lloc quant a objectius climàtics, el qual retén el Regne Unit. El país illenc es marcà com objectius una reducció del 68% de cara a 2030 i un 78% al 2035.

La decisió dels jutges del tribunal més important d’Alemanya considera inconstitucional que els objectius de reducció d’emissions es posposassin durant tant de temps, i critica que la norma no detallés com es duran a terme aquestes reduccions. El tribunal afirmà que “Les disposicions impugnades violen les llibertats dels demandants, algunes dels quals són encara molt joves” en un comunicat.

“Pràcticament totes les llibertats es veuen potencialment afectades per aquestes futures obligacions de reducció d’emissions, ja que quasi tots els àmbits de la vida humana segueixen associats a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i, per tant, es veuen amenaçats per dràstiques restriccions que s’imposaran a partir del 2030”, fou el que comunicà el Tribunal

Les emissions de gasos d’efecte hivernacle s’han reduït en un 40%, afirmà la ministra de Medi Ambient de l’Executiu federal. Aquestes noves mesures ja han estat discutides per ser incloses dins de la llei.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

2

)

  1. Què podem esperar del clima el 2022? – mónverd

    […] seus governs i de les multinacionals instal·lades a aquests països: a Alemanya això provocà l’avançament de la neutralitat climàtica fins a l’any 2045. Espanya no ha estat una excepció, amb una demanda per la gestió dels residus i l’adhesió de […]

    M'agrada

  2. Activistes denuncien l’estat suec per inacció climàtica – mónverd

    […] el Tribunal Suprem va determinar que les lleis climàtiques alemanyes eren insuficients i forçaren l’avançament de la neutralitat d’emissions cinc anys, fins al 2045. A altres països demandes similars varen resultar […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com