Alemanya ha de millorar els seus objectius climàtics: així ho ha dit el seu Tribunal Constitucional

Un altre cas se suma a la cada vegada més llarga llista de governs als quals se’ls ha cridat l’atenció en matèria de medi ambient. Aquest cop, li ha tocat al govern federal alemany. El tribunal Constitucional del país europeu ha determinat que la Llei de Protecció del Clima, aprovada en l’any 2019, és insuficient en alguns aspectes. Ara, el govern federal ha de presentar nous objectius de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle que tendrien efecte a partir de 2031, amb el 31 de desembre de 2022 com a data màxima de publicació.

La decisió dels jutges del tribunal més important d’Alemanya considera inconstitucional que els objectius de reducció d’emissions es posposassin durant tant de temps, i critica que la norma no detalla com es duran a terme aquestes reduccions. A dia d’avui, la llei fixa una reducció mínima del 55% al 2030 sobre els nivells de 1990 (l’objectiu espanyol en tramitació arriba al 24%) i arribar a la neutralitat d’emissions al 2050, com la resta de països europeus. El tribunal afirmà que “Les disposicions impugnades violen les llibertats dels demandants, algunes dels quals són encara molt joves” en un comunicat.

La demanda ha estat interposada fa un any per un grup de nou joves amb el suport de Fridays For Future, Greenpeace, Amics de la Terra d’Alemanya, Umwelthilfe, Germanwatch i Protect the Planet.

“Pràcticament totes les llibertats es veuen potencialment afectades per aquestes futures obligacions de reducció d’emissions, ja que quasi tots els àmbits de la vida humana segueixen associats a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i, per tant, es veuen amenaçats per dràstiques restriccions que s’imposaran a partir del 2030”, fou el que comunicà el Tribunal.

Aquesta notícia ve a posar més en tensió al partit governant, la CDU de Merkel, a qui les actuals enquestes donen la segona posició, després del Verds. Coincidint amb la sortida de l’actual cancellera, el partit ha anat reduint pes a les estimacions de vot, amb les eleccions a ser celebrades al setembre. Si aquesta decisió passarà factura o no al partit ho haurem de veure més endavant.

Des del govern federal no han tardat a respondre. Es comprometen a dur a terme els canvis necessaris a la llei per tal de millorar-la i així complir la sentència. El ministre d’Assumptes Econòmics i Energia va publicar un tuit en què catalogava la decisió de “gran i significatiu”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com