Una activista acusa de censura als organitzadors de la conferència climàtica

L’activista ugandesa Vanassa Nakate, ja fou notícia quan els mitjans la retallaren —alguns defensen que intencionadament i d’altres que fou involuntàriament— d’una fotografia en què apareixia amb altres activistes climàtiques, aquestes europees i “blanques”. Un dels mitjans que ho va fer fou l’Associated Press, qui demanà disculpes públicament després d’aquest incident. Ara, acusa als organitzadors d’una conferència climàtica virtual d’intentar censurar el seu discurs, en el qual criticava als líders mundials per la seva inacció climàtica.

Nakate afirmà durant la seva participació el passat dimarts 16 a la Berlin Energy Transition Dialogue que els organitzadors havien reduït el seu temps de discurs de cinc a tres minuts i mig, a més de demanar-li el guió per avançat.

També declarà que els amfitrions de la conferència suportada pel govern alemany i que comptava amb l’aparició de representants de vàries potències mundials, varen dir a Nakate i a l’activista samoana Brianna Fruean que “no anomenassin o avergonyissin líders que haguessin de prendre part a la conferència”.

“No hauries de demanar als activistes que venguin a parlar als teus esdeveniment per tal que et puguis sentir millor i després intentar censurar-los,” afirmà Nakate.”No hauries de reduir el temps que els havies promès per a explicar les seves històries”


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


L’activista ugandesa va acusar els líders mundials d’estar fallant a la gent jove i estar ignorant la ciència que trobam darrere l’escalfament global.

“Són els líders que una i una altra vegada han fallat a l’hora de tractar la crisi climàtica com una crisi,” afirmà l’activista. “Això no és anomenar ni avergonyir. Això és dir la veritat.”

Els organitzadors digueren que demanaren els guions de tots els parlants per avançat per tal de facilitar la interpretació a altres llengües.  En un comunicat, afirmaren que el gran nombre de participants els obligà a reduir el temps de tots els participants.

Els organitzadors no varen respondre a l’afirmació que digueren a les activistes que no anomenassin ni avergonyissin a cap líder mundial, però digueren que l’esdeveniment tenia un “format obert en què els participants i qui parlava podien tenir intercanvis que també podien ser provocatius”.

El moderador del debat va respondre al discurs de Nakate dient que el missatge sobre la necessitat de justícia climàtica s’havia fet “molt, molt clar”.

Paul Wamala Ssegujja, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com