Accions climàtiques respectant mesures sanitàries, les concentracions del 19 de març

Amb el lema No més promeses buides, activistes d’arreu del món liderats per l’entitat Fridays for Future, que des del passat 2019 s’ha convertit en un dels màxims referents en la lluita climàtica, especialment entre els joves. El motiu de les concentracions ha estat la denuncia de la inacció dels diferents governs enfront a l’emergència climàtica. Segons afirmen nombrosos investigadors, la pandèmia de la covid-19 ha estat una conseqüència directa de la pèrdua de biodiversitat, del canvi climàtic i de la destrucció dels  espais naturals en què aquestes espècies vivien sense contacte amb l’espècie humana. Més de set-cents municipis de tot el món han estat amfitrions de mobilitzacions en què la veu dels joves se sent ferma, amb ràbia cap a unes accions que duran a un escalfament global per damunt dels tres graus centígrads segons els darrers estudis publicats per Climate Action Tracker i la Organització de Nacions Unides i que només contemplen dos escenaris: combatre o sentir les conseqüències en la major potència que cap crisi ha assolat la nostra espècie.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


Aquestes protestes venen lligades amb la tramitació de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica al Congrés dels Diputats, la qual ha estat declarada com “insuficient i poc ambiciosa, ja que dista molt de les exigències de la comunitat científica i dels moviment ecologistes”. La llei, la qual es preveu que sigui aprovada amb una àmplia majoria, només ha rebut discrepàncies per part de Más País i Vox, encara que els motius que ofereixen aquests partits són contraposats. Segons Juventud por el Clima, nom amb què la branca espanyola de Fridays For Future ha estat anomenada, aquesta llei no s’apropa als objectius marcats pel Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic i els objectius de la Unió Europea. Aquesta oposició al projecte de llei també ve lligat als temors quant als fons Next Generation EU, un total de 140 000 milions d’euros que rebrà el país i que l’entitat ecologista tem que arribi a les empreses que evitaran una major lluita climàtica.

I tot i el mal temps, l’acció es dugué a terme, amb l’organització afirmant a mónverd notícies que estan molt satisfets amb el resultat de l’actuació. Amb la col·laboració d’alguns membres de Greenpeace i Amics de la Terra, l’acció que es dugué a terme a la Plaça de Cort de Palma consistí a mostrar una sèrie de cartells amb notícies sobre el canvi climàtic i la degradació ambiental. Seguint les directrius sanitàries, el col·lectiu no convocà cap tipus de vaga i apostaren per un format més responsable.

En el cas de la branca barcelonesa de Fridays for Future també convocà una acció a l’Arc del Triomf, on un centenar de persones participaren en un acte similar al que es dugué a terme a la capital balear.

Aquestes accions venen precedides pel moviment que feu sortir a la llum l’activista sueca Greta Thunberg i que durant els darrers dos anys ha duit a terme actes i manifestacions, la darrera de les quals ja fou coberta pel nostre diari el passat vint-i-cinc de setembre.

“Deixem d’endeutar el nostre futur”, conclouen des del col·lectiu.

Fotografia de portada cedida per Fridays For Future Mallorca

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com