‘Fridays for Future’ convoca un dia d’accions global el proper 19 de març

El grup juvenil ecologista Fridays For Future, que aparegué a nivell mundial a causa del moviment impulsat per l’activista sueca Greta Thunberg, ha convocat el proper divendres 19 de març un dia d’accions globals (en la iniciativa internacional anomenat Global Action Day), en què la branca mallorquina ens ha confirmat que realitzaran algunes accions, encara que siguin més simbòliques i respectant les mesures de seguretat.

Aquest esdeveniment ha estat promogut i promocionat a nivell mundial per l’ONG ecologista, i ja en tenen certa pràctica. Fou el passat 25 de setembre que informàvem d’una manifestació del mateix grup al centre de Palma.

Cartell de la manifestació. Cedit per Fridays for Future Mallorca

Segons ens han informat des de l’associació, a Mallorca s’ha convocat una “acció de tipus visual simbòlica” a la plaça de Cort per tal d’evitar l’acumulació de gent. Des del grup ecologista ens han confirmat que es durà a terme un protocol estricte de seguretat. S’espera que comenci a les 17h i que acabi a les 18.30h i durant aquesta hora i mitja es centraran en “la conscienciació i transmissió de la necessitat d’afrontar la crisi climàtica”. Per aquest motiu, ens han explicat que es realitzarà un recorregut que no sortirà de la plaça el qual tendrà una sèrie de panells i pancartes en els quals pretenen mostrar problemes i reclamacions sobre el clima. A més a més, muntaran una paradeta informativa sobre l’acció i el moviment Fridays For Future.

Degut a les condicions en què han de realitzar l’acte, des de l’organització han optat per emprar la via digital creant el ‘hashtag’ #NoMásPromesasVacías i el seu homòleg internacional #NoMoreEmptyPromises. Al final de l’acció es llegirà un manifest.

Aquestes protestes venen promocionades pel moviment a nivell mundial per tal de conscienciar sobre la importància de l’acció climàtica que a més ha donat suport a altres lluites socials com el feminisme, l’antiracisme, els drets LGTBIQ+…

L’associació ens ha confirmat que si hi voleu participar millor que contacteu amb ells mitjançant el seu compte d’Instagram (@fridaysforfuture.mallorca) per tal de tenir un millor control de l’aforament.

Imatge de portada cedida per Fridays for Future de les manifestacions del passat setembre.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com