La pol·lució ambiental augmenta el risc d’infertilitat, afirma un estudi

L’anàlisi d’un total de 18 000 parelles a la Xina va concloure que aquells que vivien amb major concentració de partícules contaminants tenien un risc de patir infertilitat un 20% major que la mitjana, entès com no haver aconseguit tenir un fill després de provar-ho durant un any.

La manera en què es feu l’estudi no va donar la possibilitat de saber com la contaminació ambiental pot reduir la fertilitat, però se sap que les partícules analitzades causen inflamació al cos, la qual cosa podria fer malbé la producció d’esperma. Un altre estudi recent de 600 dones que van a clíniques d’infertilitat als EUA afirmà que l’exposició a nivells elevats de contaminació estava relacionat amb un menor nombre d’òvuls.

La infertilitat afecta a milions de parelles arreu del món, però encara s’han fet poques investigacions en l’impacte que la contaminació ambiental té sobre aquest fenomen. Tot i això, se sap que la contaminació causa altres problemes en distints aspectes de la reproducció, des de més parts prematurs fins a un pes molt menor dels nadons. Nivells no gaire elevats de diòxid de nitrogen són tan perjudicials com fumar en el risc d’avortaments involuntaris i altres estudis han trobat partícules contaminants en la part de fetus de la placenta.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


El Centre de Medicina Reproductiva de la Universitat de Beijing, el qual va dur a terme la investigació, afirmà que els futurs pares han d’estar preocupats per la contaminació atmosfèrica. “Nombrosos estudis han apuntat cap a la conclusió que la contaminació atmosfèrica es troba lligada amb una gran quantitat de esdeveniments adversos durant l’embaràs”, afirmà al diari britànic The Guardian.

La investigació publicada al diari Environment International, es basà en dades d’entrevistes i qüestionaris de 18 571 parelles casades. A la Xina, les dones han de registrar-se si volen tenir un nadó, per la qual cosa, els investigadors varen poder contactar una xifra significativa de parelles.

Els investigadors varen concloure que les dones que es trobaven exposades a partícules petites de contaminació que eren uns 10 µg/m3 majors tenien un risc un 20% major de patir infertilitat. En l’estudi, les parelles enquestades sofrien una pol·lució d’uns 57 µg/m3, mentre que per exemple, Londres, al Regne Unit, té un total de 13 µg/m3. El límit que marca l’OMS per la salut són les 10 µg/m3.

Estudis anteriors empraren dades sobre la qualitat de l’esperma, el qual sofria un impacte negatiu per part de la contaminació.

Imatge de portada: Ron Reiring

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com