‘Ecologistes en Acció’ denuncia a l’Estat espanyol a la Comissió Europea per la gestió dels residus

Un total de setze entitats socials tant d’àmbit regional com nacional han denunciat a l’executiu espanyol a la Comissió Europea per no haver arribat a la taxa de 50% de residus reciclats al 2020, fita marcada per una normativa europea. La denúncia ja ha estat acceptada per l’òrgan supranacional i, segons afirmen les associacions, “suposa una fita històrica”, la qual ve en conseqüència de “anys i anys de polítiques erràtiques”. Al seu comunicat, Ecologistes en Acció  afirmen que els percentatges de reciclatge i recollida selectiva estan “estancats i troben un “total desinterès [per part de les institucions] per a fomentar la prevenció i la reutilització”.

“Totes les prospeccions sobre la preparació per a la reutilització i reciclatge en 2020 obliguen a pensar que a l’Estat espanyol no es compliran els objectius establerts per la Directiva 2008/98/CE”, és com dicta la denúncia que han presentat aquest grup de col·lectius. Segons les darreres dades publicades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, la taxa de reciclatge municipal arribava fins a l’insuficient 35%, molt enfora del mínim marcat per aquest 2020. Emperò, el més greu segons les associacions és que aquesta xifra “ha empitjorat en els darrers anys” i a més “Espanya no ha engegat cap de les polítiques que la Comissió li ha anat recomanant en els últims anys per assolir l’objectiu”


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


A la llista d’associacions signants, hi trobam entitats des de l’àmbit nacional, amb Ecologistes en Acció, Greenpeace i Amics de la Terra, així com associacions de Balears, Navarra, Euskadi, Catalunya, Canàries o Galícia, on “s’estan patint les conseqüències socials, ambientals i econòmiques d’aquest incompliment”.

A part de sol·licitar que la Comissió admeti a tràmit la reivindicació, les entitats ecologistes demanen un canvi en les polítiques de reciclatge per part de la Vicepresidenta Teresa Ribera, principal responsable dins de l’executiu espanyol. Les ONGs demanen que es proposin noves directives mitjançant una nova Llei de Residus “participativa i ambiciosa, amb eines que assegurin el compliment obligatori dels nous objectius de reutilització i reciclatge”.

Una resposta a “‘Ecologistes en Acció’ denuncia a l’Estat espanyol a la Comissió Europea per la gestió dels residus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s