Els EUA tornen oficialment a l’Acord de París

Poques hores després d’haver jurat el càrrec de president, Joe Biden signà un ordre executiu que començava el procés de reentrada dels Estats Units a l’acord més important de les darreres dècades. El procés de transició seria de trenta dies, i després d’haver-lo signat el passat 20 de gener, el passat 19 de febrer vàrem poder afirmar que els EUA tornaven a formar-ne part.

El gegant americà havia deixat l’Acord a finals de l’any passat sota les ordres del republicà Donald Trump, així fou com la primera superpotència mundial es convertí en el primer i únic país a sortir de l’acord formalment després de la seva ratificació al 2015.

Tornar a l’Acord de París suposa una passa per l’Administració Biden, encara que és més simbòlica que no pas d’actuació. Aquesta decisió, la qual ja havia avançat durant la campanya electoral, ha estat el final de quatre anys de desregularitzacions i passes enrere en la lluita climàtica.


Gràcies per confiar en nosaltres per informar-te. Per favor, considera compartir la nostra tasca.


El passat divendres, 19 de febrer, el Secretari d’Estat, Tony Blinken, va anomenar-ho “un bon dia en la nostra lluita contra el canvi climàtic” i va prometre que el país no “tudarà gens de temps en fer avançar els nostres socis per tot el món i construir la nostra resiliència global”.

Els països signants s’han compromès a millorar les seves promeses i polítiques per tal de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle cada cinc anys. Els objectius del pacte són limitar l’increment de temperatura per davall dels 2 ºC, i intentar que aquest nombre no arribi als 1,5 ºC (actualment ens trobam a un 1,1 ºC).

L’Administració Obama va prometre reduir les emissions un poc més d’un quart en comparació als nivells del 2005 en la primera fita, l’any 2025.

Si bé el 2020 havia de ser l’any de les noves mesures i noves promeses dels països, la crisi sanitària de la covid ha provocat que les negociacions climàtiques es posposin fins al proper novembre, en què es durà a terme la COP-26 a Glasgow, Regne Unit.

L’actual president estatunidenc espera ser l’amfitrió d’una cimera climàtica el proper 22 d’abril, coincidint amb el dia de la Terra. Serà en aquesta que s’espera que el president proposi els objectius del govern americà per a la reducció de cara al 2030.

Fotografia de portada: Dana L. Brown

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com