,

L’anunci de General Motors a la Superbowl, així ha canviat la seva estratègia

“Ja venim, Noruega”. Aquest és l’eslògan que l’empresa estatunidenca General Motors ha publicitat la seva transició cap als cotxes elèctrics. Si bé ja ho havia anunciat feia prop d’un mes, l’espot publicitari que la companyia va retransmetre durant la Super Bowl, esdeveniment seguit per cent milions de persones ha marcat la campanya. Envers de fer promeses o reconèixer que es troben endarrerits en un mercat cada vegada més competitiu en l’àmbit dels vehicles elèctrics (EVs), la companyia americana ha usat una sàtira dels valors masculins, competitius i patriòtics —comuns en aquest caire d’esdeveniments.

General Motors ha afirmat que en els pròxims nou anys, trauran al mercat un total de trenta nous models elèctrics, un senyal que molts consideren com l’inici del boom dels EVs.

“Sabies que Noruega ven molts més cotxes elèctrics per càpita que els Estats Units?”, es la frase que inicia l’anunci de l’humorista americà Will Ferrell, qui en el seu garatge assenyala el país escandinau a un globus terraqüi. “Noruega!”, diu mentre pega al globus en el punt on queda el país i el travessa, amb la bola del món clavada en el seu braç.

L’anunci no intenta conscienciar a ningú, ni tampoc mostrar un futur millor en què tot és verd i utòpic, sinó que apel·la al sentiment de competitivitat americà. El país nòrdic ven més d’un 50% dels seus vehicles en el mercat elèctric, els EUA, un 5%.

Però aquest pla, en teoria innovador i ambiciós, queda enfora de la línia que l’empresa ha seguit fins ara. De fet, fins fa poc es trobava completament en contra del model elèctric. Molts són els que treuen fotografies de l’expresident Trump amb la presidenta de la companyia, Mary Barra, al 2017, el dia en què es presentaven les lleis de desregularització d’emissions. A més a més, GM i altres companyies automobilístiques s’oposaven al model californià, amb una llei més exigent amb l’eficiència dels seus vehicles.

A més, foren una sèrie d’investigacions les que afirmaren que tant GM com la gegant Ford sabien dels efectes del canvi climàtic des dels anys seixanta, i fins ara no han fet cap moviment per a combatre’l.

Però com sempre, quan pareix que el negoci no té futur, cal adaptar-se. Amb Tesla com companyia automobilística més valorada, amb un valor superior al de GM, Toyota, Volkswagen i Ford juntes, i amb països a tot el món anunciant restriccions a la venda dels cotxes amb motor de combustió interna, entre els quals trobam Noruega i l’estat de Califòrnia, la direcció del negoci automobilístic està ben marcada.

A més a més, amb la victòria de Biden s’obre un camçi clar pels cotxes elèctrics als EUA, així com afirmà Biden en els seus mítings, amb la presidenta de GM posicionant-se a favor d’aquest fet. Poc recorda ja a qui s’assegué amb Trump per anunciar la desregulació, la diferència és el governant.

Imatge cedida per General Motors.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Les mines de liti de Nevada, l’inici d’una nova era – mónverd

    […] la tendència cap a allò elèctric és un fet, ja es veié amb l’anunci de General Motors fa poc, però aquests són dels darrers que se sumen al moviment, el futur del qual pareix ser […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com