‘Climate Action Tracker’ publica el seu estudi del clima, els resultats són agredolços

El passat mes de desembre, Climate Action Tracker, una organització que forma part del New Climate Institiute, publicà un informe en relació a les polítiques mediambientals dels governs i de les seves conseqüències a nivell climàtic. Des del seu darrer gran informe al 2015, la seva previsió de temperatures per l’any 2100 s’ha reduït en 0,7 ºC, amb una previsió mitjana, la qual pot comportar canvis profunds, de 2,9 ºC, baixant fins als 2,1 ºC a les previsions més optimistes.

Això, segons l’estudi, ha estat gràcies a la “recent onada d’objectius de neutralitat climàtica”, la qual ha posat l’Acord de París (amb un objectiu ideal dels 1,5 ºC màxims) a una distància que podria arribar a retallar-se completament. En el cas que es compleixin les promeses de neutralitat climàtica, l’increment de temperatures podria arribar als 2,1 ºC, xifra més elevada del que podem permetre’ns si volem evitar les conseqüències més severes del canvi climàtic, però que són esperançadores sempre i quan les reduccions apropin aquest nombre a uns nivells més propers als 1,5 ºC.

I els objectius tenen impactes grans. Només tenint en compte la neutralitat climàtica xinesa —la qual Xi Jinping afirmà que es produiria al 2060— podria reduir les temperatures mundials en un 0,2 o 0.3 ºC. Si Biden executa la seva promesa de la neutralitat climàtica als EUA al 2050, aquest nombre podria baixar un 0,1 més. Altres països que han establert objectius han estat Japó (dels quals parlàrem en aquest article), Corea del Sud, Canadà i Sud Àfrica. El document afirma que són un total de 127 països els que han promès la seva neutralitat climàtica, els quals corresponen a un 63% de les emissions globals a dia d’avui.

El “termòmetre” de Climate Action Tracker.  © Climate Action Tracker

Tot i aquest optimisme davant les promeses a llarg termini, l’Institut New Climate ha comentat que és necessari que s’adoptin unes polítiques més ambicioses de cara al 2030 per tal de garantir els seus objectius a més d’aconseguir no superar el grau i mig d’augment. Segons afirma l’estudi, no creuen que això ocorri de moment, sense cap govern disposat a fer canvis als acords internacionals.

Climate Action Tracker ha afirmat que l’Acord de París ha tengut un efecte molt positiu dins de la lluita climàtica. D’ençà de la seva implementació, les seves previsions han aconseguit reduir-se de forma significativa.

Aquest informe es presenta d’una manera més positiva que fa cinc anys. Ara, només ens queda acabar de lluitar fins arribar a uns nivells segurs, fins arribar a la xifra màgica dels 1,5 ºC.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com