L’oferta legal a Mallorca ja supera les 408.000 places turístiques, afirma ‘Terraferida’

Un total de 408 000 places turístiques —entre les quals trobam les hoteleres i les de lloguer vocacional— són les que a dia d’avui tenim a Balears, segons afirma la Organització ecologista ‘Terraferida’, la qual indicà que va obtenir les dades de la pròpia Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears. Aquest acte es contradiu amb el que els diferents consellers i membres del Consell de Mallorca han afirmat, amb el Conseller de Turisme, Iago Negueruela, dient en una entrevista que “no fan falta tants de turistes per a mantenir el nivell d’ocupació i de generació de riquesa”. Altres entrevistes a altes membres del Govern i el Consell també apunten a una aturada en la concessió de places, si no reduir-les.

Segons les dades oficials, un total de 408 568 places turístiques ocupen el territori mallorquí, el qual té una població total de 896 038 habitants, pel que tenim capacitat per a una proporció 1:2 a temps real, i una proporció anual que s’acosta als 16 turistes per habitant a nivell de l’arxipèlag, i que per tant exerceix una pressió considerable damunt del territori balear. En comparació, les dades espanyoles tenen un valor 2:1, i les de Catalunya arriben al 3:1.

L’increment de places durant els darrers deu anys ha estat del 35%, segons afirma la organització, amb un increment de 105 330 places només a l’illa de Mallorca. Els percentatges d’augment dels darrers cinc anys arriben fins al 24%, amb 79 410 noves places (incloses en les anteriors). El rècord de nous llits arribà al 2017, amb la concessió d’un total de 40 580 noves places a l’illa.

Des de la organització demanen una reducció de la pressió turística damunt dels recursos naturals de l’illa, amb mesures que garanteixin una reducció de places turístiques mitjançant la no renovació de llicències turístiques a plurifamiliars, establir una llei 2×1 (per cada plaça nova, s’han d’eliminar-ne dues d’antigues) i revisar la llei turística tenint en compte la sostenibilitat dels recursos energètics i hídrics de Balears.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com