La desforestació de l’Amazones arriba als majors nivells des de fa 12 anys

La desforestació de la selva de l’Amazones ha arribat als nivells més alts des del 2008, afirma l’agència espacial brasilera (Inpe). Amb un total de 11 088 quilòmetres quadrats de selva destruïts des de l’agost del 2019 fins al juliol del 2020, suposa un increment del 9,5% en comparació amb les dades de l’any anterior. Amb una tal importància com té l’Amazones no només pel canvi climàtic, sinó també per la biodiversitat amb 3 milions d’espècies de plantes i animals, els científics afirmen que des de l’arribada de Jair Bolsonaro al poder aquests nombres no han fet més que pujar, amb l’encoratjament per crear zones agrícoles i miners a la zona per part del propi president.

Des de la seva arribada al poder, aquest any ha estat el que ha suposat un increment més gran i encara que aquestes dades són provisionals, no pareix que canviaran. Tot això tenint en compte que el govern federal del Brasil s’havia compromès a reduir el nombre de quilòmetres quadrats destruïts cada any, amb un compromís mínim uns 3 900 quilòmetres quadrats al 2020.

A més de suportar operacions dins la zona selvàtica, Bolsonaro també a tallat els fons a les agències federals que tenen capacitat de multar i dur a presó a grangers i silvicultors si incompleixen la llei mediambiental, i ja anys anteriors a criticat a l’agència espacial del país degut a les seves dades de desforestació. L’any passat, acusà a l’agència d’empitjorar la reputació del país.

En un comunicat, la ONG brasilera Climate Observatory digué que les dades reflecteixen el resultat d’iniciatives per eliminar la capacitat del govern i dels seus cossos d’inspecció de protegir els seus boscos i l’Amazones.

Tot i això, l’increment ha estat menor que en anys anteriors i, si posam les dades en perspectiva, si bé es tracta de xifres molt elevades, no superen els nivells de fa una dècada.

Caldrà esperar per veure com avança la situació.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

2

)

  1. Una cimera virtual i objectius que no arriben als nivells de París – mónverd

    […] de desforestació arribaren a nivells màxims des de feia 12 anys, tal i com us vàrem explicar en un article. Ha estat durant la crisi de la COVID-19 que legisladors federals han intentat regularitzar les […]

    M'agrada

  2. Nou record: la desforestació amazònica assoleix el nivell màxim dels darrers quinze anys – mónverd

    […] Una anàlisi preliminar de les dades dels satèl·lits de l’Institut Nacional de Recerca Espacial del Brazil (INPE) conclou que un total de 13235 quilòmetres quadrats de selva amazònica s’han talat en la selva amazònica entre dia primer d’agost de 2020 i el mateix dia del 2021. Aquestes dades suposen un increment del 22% d’unes dades que ja varen alarmar l’any passat i de les quals ja us vàrem informar. […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com