“El planeta inhóspito”: un terror de no-ficció

Valoració: 5 de 5.

L’interès pel canvi climàtic està en auge. De cada vegada, més i més persones parlen, s’interessen i investiguen sobre el major desafiament de la història de la humanitat. Aquest creixent interès ha duit a l’increment de la redacció de material, des d’articles de premsa fins a documentals, passant pels vídeos a la xarxa i els llibres d’assaig. Amb un Nadal en què cada cop la gent intenta fer un consum més responsable, el regalar coneixement sobre el canvi climàtic és, més que mai, de vital importància, sobretot cap aquells que dubten de la seva existència o conseqüències

És per això que l’equip de mónverd notícies ha decidit recomanar la compra d’un llibre, El planeta inhòspit, de David Wallace-Wells. Sense cap edició en català, la opció més propera és llegir-lo en castellà, si bé també el podeu llegir en la seva llengua original, l’anglès. A mónverd, creim en el consum responsable i és per això que no solem suportar la idea de recomanar regals, molts cops maquillats com ecològics que l’únic que fan és fomentar el consumisme típic d’aquestes dates. Emperò, és només en l’àmbit del coneixement que ens botam aquesta norma autoimposada.

Portada de l’edició en castellà del llibre

Veient la necessitat de lluitar contra les fake news i contra el negacionisme climàtic, aquest és sens dubte el llibre que tota persona que vulgui entendre la grandària del problema i les seves conseqüències a nivell directe ha de llegir.

‘Bestseller’ del periodista estatunidenc, ha suposat un abans i un després en l’entrada dels llibres que tracten l’assumpte, no només per la seva qualitat, sinó per la repercussió i gran rebuda per part del públic en general.

El novaiorquès és un periodista de gran envergadura, sent editor adjunt de la New York Magazine, la The Paris Review i amb la col·laboració amb diaris de gran importància en el món anglosaxó com Wired, The Guardian i Harper’s, sempre tractant el mateix assumpte: el canvi climàtic.

El llibre explora el tema amb una prosa digna de grans escriptors de ficció, sempre amb la rigurositat i consciència d’un autor de l’àmbit científic. Sens dubte les conseqüències més importants del canvi climàtic són resumits en les dues-centes pàgines de llargada que presenta l’obra. Des dels efectes directes de l’augment de la temperatura, la sequera i els desastres naturals fins a les conseqüències econòmiques, damunt del consum i bèl·liques, passant pels oceans i les malalties. Com demostra la crítica, és una obra necessària per al públic general per entendre a què conduirà el model actual d’explotació massiva dels recursos naturals i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle de la manera que actualment ho estam fent.

Imprès en paper de boscos sostenibles, podeu reduir l’empremta mediambiental deixant-vos-el entre amics, sempre evitant el malbaratament de paper però potenciant les llibreries locals. Regal perfecte tant a aquell que s’interessa pel tema, com per aquell negacionista al que vulgueu fer entrar en raó amb una bona dosi de dades, estudis i una extensíssima bibliografia.

Sens dubte es convertirà en un dels llibres més importants per entendre la catàstrofe antropogènica i enguany, en bibliografia clau a la lluita contra el canvi climàtic.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com