El Regne Unit prohibirà la venda de vehicles de benzina al 2030. Arriba tard.

El pla del Primer Ministre britànic, Boris Johnson, el qual suposa la prohibició de la venda de nous cotxes que funcionin amb combustibles fòssils (benzina, dièsel, etc.) al 2030, no es suficientment ràpid per assolir els objectius climàtics del govern britànic, segons noves investigacions.

Englobat dins del seu pla de deu punts per lluitar contra la crisi climàtica, Johnson intenta accelerar el canvi de vehicles de combustió a vehicles elèctrics, si bé per ser ecològica, aquesta tecnologia ha de comptar amb un servei d’electricitat neta.

No obstant això, un informe d’un ‘thinktank’ del transport anomenat New Automotive, el qual es troba suportat per la Quadrature Climate Foundation, ha indicat que el nombre de cotxes de combustió que es venguin durant aquests anys seran suficientment importants com per desquadrar els pressupostos de carboni del país.

La decisió del govern britànic, anticipant-se a la majoria de països, ajudaria a reduir les emissions provinents dels cotxes l’equivalent de 46 milers de tones de diòxid de carboni fins al 2030, el que suposaria una reducció de 68 tones mètriques de diòxid de carboni equivalent d’avui en dia.

Tot i això, aquest informe dona una estimació un 40% superior a la que els comitès mediambientals del govern han estimat, només amb 32,8 tones mètriques de CO2e (equivalent).

El ‘thinktank’ estima que el govern hauria de prohibir la venda d’aquest tipus de vehicles al 2026 o hauria d’introduir mesures addicionals per tal de reduir l’ús de cotxes per tal de mantenir els objectius d’emissions al mateix nivell.

Ben Nelmes, el director de lleis de New Automotive, afirmà que la prohibició del 2030 encara deixaria entorn de 21 milions de cotxes contaminants a les carreteres, només 10 milions manco que a l’actualitat.

Això significaria que dos terços de tots els desplaçaments es realitzarien en cotxes contaminants, mentre que els objectius del govern suposen que aquesta proporció sigui del 50%.

I aquests objectius suposartien que les emissions britàniques fossin quasi nul·les al 2050, pel que se suma al grup de països que així ho han afirmat (EU, Japó).

El transport per carretera és un eix vertebrador de la contaminació de tot país desenvolupat. I des de 1990, poc progressos en la reducció d’emissions en el sector s’han realitzat. Només encoratjant el transport públic, l’ús de la bicicleta i els de cada vegada més populars cotxes elèctrics s’ha aconseguit frenar el seu augment.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com