Jeff Bezos anuncia el primer repartiment del seu fons pel canvi climàtic

El CEO d’Amazon, Jeff Bezos, ha nomenat les 16 primeres organitzacions mediambientals que rebran la primera part del seu fons de deu mil milions de dòlars per la lluita climàtica. En total, rebran 791 milions de dòlars de l’home més ric del planeta, sense especificar més.

El seu fons equival a més del 7% dels seus beneficis, i suposa unes donacions filantròpiques deu vegades majors a les donades globalment del 2018 per a aturar el canvi climàtic. Per aquesta tongada, Bezos ha triat grups ecologistes amb un gran recorregut, amb una importància i renom en aquest àmbit. Principalment, aquests impulsen més investigació i algunes lleis.

No obstant, el seu fons ve carregat de polèmica, degut al cost mediambiental de la seva companyia i afirmen que això no és més que una campanya de greenwashing mentre destrueix el petit comerç de tot el món. I hom que ha afirmat això, ha tengut conseqüències. Entre els grups que han rebut doblers, no en trobam cap dels que han criticat obertament el model de negoci del multimilionari. El Sunrise Movement, el qual ha dut a terme campanyes per el Green New Deal, no ha rebut cap fons mentre criticave que “Jeff Bezos ha guanyat més de 48 milers de milions de dòlars durant la pandèmia mentre quaranta milions d’estatunidencs han demanat ajuts d’atur”. A més, criticaren la polèmica sobre els impostos que paguen en el tweet on afirmaven l’anterior.

Emperò, Sunrise Movement no ha denegat que acceptaria els doblers si els els oferissin. En un correu electrònic pel mitjà americà The Verge, Stephen O’Haron, el director de comunicacions d’aquesta organització, afirmà que “És millor que la seva riquesa extrema vagi a organitzación com la Climate Justice Alliance o Sunrise [Movement] que no pas a qualque paradís fiscal.

Gran quantitat de crítics, emperò, afirmen que aquest fons no és més que una estratègia per fer callar les associacions ecologistes sobre el cost mediambiental d’Amazon.

Els plans de captura i emmagatzematge de diòxid de carboni també es troben entre la resta d’empreses tecnològiques, a més de la incorporació de més vehicles elèctrics a les carreteres mundials. Aquestes tècniques presenten certa controvèrsia quant al seu ús (llegiu-ne un article aquí).

Si és tracta d’un intent de Greenwashing o un paquet de mesures reals us ho deixam a vosaltres.

Imatge de portada: Biodin, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com