Quan el greenwashing et juga una mala passada

El passat dimarts 2 de novembre, la companyia petrolífera Shell publicà un tweet en el que demanava què estaves disposat a fer per aturar el canvi climàtic, el resultat no fou el que esperaven.

Amb 199 vots i, després d’una breu calma, arribà la tempesta. I les crítiques arribaren des de varis sectors. Amb el tweet inicial d’Alexandria Ocasio-Cortez, congressista estatunidenca de la branca més progressista del partit demòcrata, en el qual afirmava que estava disposada a jutjar a la companyia per haver sabut els efectes de la contaminació durant 30 anys sense haver fet res per impedir-ho o per fer-ho saber a la població.

I amb quasi 400 000 likes, aquest tweet que pareixia que no havia de tenir gaire importància, passà a ser objectiu de diferents col·lectius de caire ecologista.

Greta Thunberg acusà a la companyia neerlandesa de realitzar una campanya de greenwashing sense fi, mentre que la professora Katharine Hayhoe indicà que la corporació és la culpable d’un 2% de les emissions de diòxid de carboni equivalent del món. La seva resposta fou amagada per la companyia, afirma ella.

Altres científics climàtics foren encara més directes, criticant que la companyia vol fer creure que les accions per mitigar el canvi climàtic les han de fer els consumidors i no les empreses. A més, afirma que si elles no varen voler ser part de la solució, ara no poden fingir que realment els importa el clima.

Mentre, la comunitat ha creat memes, s’ha basat en la ironia i inclòs ha enviat crítiques més profundes, després d’afirmar que la companyia pagà quinze milions de dòlars a famílies d’activistes climàtiques nigerianes després que aquestes els denunciassin. Us deixam amb un recull d’aquests (malauradament tots en anglès).

De vegades, les mentides es troben, i les conseqüències no són massa agradables.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com