L’administració Trump, marxa enrere en 100 regulacions climàtiques

Ja amb els resultats electorals donant la victòria de Joe Biden, només ens queda fer les memòries d’una de les presidències més atípiques de la història dels Estats Units. Amb un negacionista del canvi climàtic a la Casa Blanca, era impossible que les regulacions climàtiques no patissin cap canvi, i com sempre, les seves accions climàtiques no estan exemptes de crítiques. Amb la seva retirada de l’acord de París i profunds canvis en el poder que les agències federals tenen, sens dubte aquesta etapa deixarà una empremta considerable.

Mentre que diverses administracions han retallat regulacions apel·lant a que només posen trava a industries com el carbó, petroli i gas natural, totes les accions dutes a terme per l’Administració Trump són “fonamentalment diferents”, afirmà Hana V. Vizcarra al New York Times, una “staff attorney” a la Harvard Law School’s Environmental and Energy Law Program, el programa mediambiental de l’escola de dret de Harvard.

En una anàlisi de la Harvard Law School, la Columbia Law School, s’ha detectat un total de més de 70 regulacions ambientals cancel·lades, amb vint-i-sis encara pendents.

ÀmbitCompletadesEn procésTotal
Contaminació de l’aire21526
Extracció de recursos11920
Infraestructura12113
Animals11213
Contaminació de l’aigua639
Substàncies tòxiques628
Altres5510
Total722799

La majoria d’aquestes regulacions, han estat dutes a terme mitjançant l’Environmental Protection Agency, l’Agència estatunidenca de protecció ambiental. Aquesta ha baixat els estàndards imposats per Obama en les emissions de gasos d’efecte hivernacle de centrals elèctriques, cotxes i camions. A més, eliminà les proteccions establertes per més de la meitat de les albuferes i zones humides del país i ha eliminat la justificació legal per a la prohibició d’emissions de mercuri en centrals elèctriques.

Per altra banda, el Departament d’Interior ha donat més permisos per l’extracció de petroli i gas natural en zones on abans no s’havia permès, mitjançant una limitació en les proteccions a la fauna salvatge i reduint les mesures ambientals per aquests projectes.

“Hem complert les promeses del president Trump de proveir als estats […] i governs locals amb certesa” digué una portaveu de l’EPA en un comunicat al New York Times. A més, afegí que l’agència “seguia les ordres de Trump de fer tornar l’organisme a la seva missió: proveir als estatunidencs de aire, aigua i sòl més net.”

En canvi, grups legals i mediambientals afirmen que aquestes reduccions no defensen aquesta missió. Ms. Vizcarra, la qual s’ha dedicat a estudiar aquestes accions des del 2018, digué que l’administració Trump ha reduït el seu poder de regulació.

La majoria d’aquestes accions, emperò, presenten accions legals des de governs estatals a grups mediambientals. Amb poques justificacions, aquests canvis en la llei deixen el terreny preparat per litigacions. I alguns d’aquests han tengut èxit. Amb varis suspesos i després tornats a posar en marxa degut a decisions judicials feren que s’allargàs el procés d’instauració.

Aquestes lleis que l’administració Trump ha eliminat podrien augmentar les emissions de gasos d’efecte hivernacle durant la pròxima dècada i produir milers de morts evitables degut a baixa qualitat de l’aire, segons analistes energètics i legals.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

1

)

  1. Joe Biden aprova un ordre executiu retornant a l’Acord de París – mónverd

    […] més de 100 desregulacions que feu l’Administració Trump (i de les quals vàrem parlar aquí) seran reimposades, afirma Gina McCarthy, principal assessora de […]

    M'agrada

Create a website or blog at WordPress.com