La banca invertí 2,2 bilions d’euros en la destrucció d’ecosistemes al 2019

2,2 bilions d’euros (2,6 bilions de dòlars USD). Una xifra enorme. Tant gran com el PIB de Canadà, és el número que Portfolio Earth dona al seu darrer informe per referir-se a la quantitat de doblers que s’han invertit en iniciatives que, tant directa com indirectament, han causat la destrucció d’ecosistemes i d’espècies.

Encapçalades pels gegants Bank of America, Citigroup i  JP Morgan Chase, l’informe estudia els impactes de les inversions dels cinquanta bancs més importants del món (de tal manera que la xifra pot ser major). En comparació, trobam que el PIB espanyol al 2018 fou d’1,2 bilions d’euros, l’italià fou d’1,7 bilions, el francès fou de 2,3 bilions d’euros i el britànic fou de 2,5 bilions d’euros.

Segons els creadors de l’informe, “es important observar que cap dels bancs avaluats ha posat en marxa un sistema per a monitoritzar i mesurar l’impacte que els seus préstecs han causat a la biodiversitat, ni tampoc compten amb una normativa per aturar aquests processos”.

Aquests resultats obtinguts de l’informe Bankrolling Extinction han estat produïts per Portfolio Earth, una nova iniciativa formada per experts en finances i en biodiversitat, nascuda de les preocupacions pel clima i els efectes de la banca damunt d’ell.

Relacionant els serveis financers de les grans multinacionals amb els sectors que l’ONU qualifica com a principals destructors de biodiversitat al 2019, els experts identificaren un total de 2,2 bilions d’euros en préstecs i altres serveis financers directa o indirectament abonats a aquests serveis.

Aquests sectors inclouen alimentació, mineria, silvicultura, combustibles fòssils, turisme, infraestructura, sectors de logística i transport, tots aquests identificats com a destructors d’ecosistemes (en major o menor mesura) per la Plataforma Intergovernamental de Polítiques Científiques en Serveis de Biodiversitat i Ecositemes (IPBES), el cos científic de Nacions Unides quant a natura.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com