L’Agència Europea de Medi Ambient llança una sèrie de debats sobre COVID i Canvi Climàtic

La pandèmia mundial del COVID-19 ens ha afectat a tota la societat de manera dràstica i intensa, però no ens hem d’oblidar que no som els únics els quals han tingut repercussions. Altres éssers vius han patit les conseqüències d’aquest virus. Ara, hem d’obrir els ulls i mirar més enllà, trobar la manera mitjançant el diàleg i coneixement de com convertir en aquest món un lloc més sostenible.

Per començar, la realització d’un estudi publicat el 9 de setembre de 2020 per l’Agència Europea del Medi Ambient ens donarà la informació necessària per trobar una sèrie de respostes. La EEA (European Environment Agency)  juntament amb la xarxa dels responsables de les agències de protecció del medi ambient (EPA), han llançat i seguiran llançant una sèrie de debats sobre els impactes del COVID. Així doncs, han exposat i estudiat els reptes que planteja a la naturalesa tant a curt termini com a llarg termini. Aquestes conseqüències són tant a nivell ambiental com climàtic.

El seu punt clau és que aquesta recuperació del virus vagi lligada amb la creació d’una línia ambiental amb l’ambició del ‘European Green Deal’, el Gran pacte verd europeu.

Mencionen que s’ha d’actuar ràpid, ja que no existeixen precedents sobre com actuar davant aquesta situació. Quant més temps passi sense canviar aquestes costums que teníem abans que aquesta situació ens afectés tan dràsticament, més ràpid tornaran.

A més, els debats tenen com a objectiu contribuir a la formulació de preguntes per trobar una solució comuna a nivell social, polític i econòmic, prestant atenció a les principals parts interessades que tenen el poder i la capacitat de coneixements, les investigacions i els responsables polítics que ara estan decidint per tots nosaltres el nostre futur.

Així doncs, aquests debats es transmetran entre setembre i desembre a la pàgina de Facebook de l’EEA. És essencial que tothom conegui i participi dins aquests debats per trobar una sortida a nivell europeu. S’ha de tenir en compte que tots els debats es duran a terme en anglès

DataTítol de l’event
8/10/2020 (14.00-15.00h CEST)A Sustainable Recovery — the Scientific Perspective 
22/10/2020 (14.00-15.00h CEST)COVID-19 and nature — the Planetary boundaries
5/11/2020 (14.00-15.00h CET)COVID-19 and air quality-transport
19/11/2020 (14.00-15.00h CET)COVID-19 and environmental health
3/12/2020 (14.00-15.00h CET)COVID-19 and climate change
17/12/2020 (14.00-15.00h CET)Europe’s environment in a post-COVID world — Strategic reflections

Entre aquests debats, també hi ha una base de dades que inclouen diversos estudis, informes i investigacions de tota Europa, que ens donen una font d’informació completa i verificada sobre com ha impactat el COVID  i el clima i el medi ambient d’una manera visual i clara.

A més, tota aquesta informació s’anirà actualitzant a mesura que es vagin obtenint més dades, per tal de tenir una visió més objectiva i precisa sobre com està afectant a tots aquells temes exposats anteriorment.

Seguidament, mencionar que en aquesta base de dates hi ha una plataforma activa anomenada Post Corona Planet. El seu objectiu, principalment, entre d’altres, és tenir una visió global de tot Europa, incloent els coneixements i reflexions dels altres països. Així doncs, facilitar un debat amb conclusions més precises sobre com orientar aquest pla de futur perquè es converteixi en un planeta sostenible.

Per concloure dir que és essencial que tots hi participem i hi posem els nostres coneixements, per tal que puguem trobar aquest pla de retornada i creació d’un món més sostenible. És vital que ens aprofitem d’aquesta oportunitat que se’ns ha presentat per fer les coses de manera diferent.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com