El canvi climàtic arriba als glaciars, el nou color rosa n’és la prova.

Tots sabem que el gel és d’un color blanquinós, i que són una medi amb temperatures molt baixes degut a l’altura de la serralada on es troben o la seva localització tan freda. En  aquestes zones hi ha molt gel, i es manté al llarg de tot l’any, però darrerament, s’està fonent a causa de l’augment de temperatures, el que s’anomena escalfament global. En aquest glaciar situat als Alps anomenat Presena, entre altres zones a Grenlàndia ha aparegut un color estrany en aquest gel, i les preguntes han començat a sorgir.

Davant aquest fet, s’han començat a fer estudis per part dels científics italians, entre ells destaca Biagio Di Mauro, investigador de l’institut  de Ciències Polars al Concili  Nacional d’Itàlia. Han esbrinat que aquest color tan estrany que s’havia començat a detectar ha estat causat per unes algues, que fa que aquests glaciars es fonguin amb més rapidesa, accelerant els efectes del canvi climàtic.

Però la pregunta ara és quina és la procedència d’aquestes algues. Els investigadors del Centre Nacional d’Investigació, segueixen buscant, però es pensen que pot haver estat causat per una planta que es troba a Grenlàndia, de l’espècie Ancylonema nordenskioeldii.

El color tan estrany dels glaciars dels Alps crida l’atenció dels investigadors italians per esbrinar a què és degut aquest fet

Darrera aquesta investigació, es sap que no es pas perillosa, i tan sols apareix durant la primavera i l’estiu, en latituds mitges i als pols. El problema és que cada vegada apareixen més algues a mesura que la neu es fongui més ràpidament.

El gel reflexa més del 80% de la radiació social a l’atmosfera. Algunes algues obscureixen la neu, que absorbeix més calor i es fongui més ràpid.

El funcionament d’aquestes algues és ràpid, actuen damunt  el gel  després de la germinació de  les seves espores. Aquest procés s’anomena retroalimentació del bioalbedo. Aquest albedo, que és la fracció de llum reflectida per un objecte o una superfície respecte al que afecta, disminueix i apareix una capa d’aigua que causa que aquesta alga sobrevisqui, en lloc de morir.

Tenint en compte els altres factors humans que actuen damunt el escalfament de la terra,  encara s’accelera més aquest procés, posant a la naturalesa en una situació complicada i dura de supervivència.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comentaris (

0

)

Create a website or blog at WordPress.com